13 са компаниите, заявили желание за участие в проекта за

...
13 са компаниите, заявили желание за участие в проекта за
Коментари Харесай

13 компании са заявили желание за участие в проекта за АЕЦ „Белене“


13 са фирмите, декларирали предпочитание за присъединяване в плана за АЕЦ „ Белене “. Става въпрос за компании, имащи предпочитание както за стратегически вложител, по този начин и за придобиване на миноритарно присъединяване или посредством подписване на контракт за изкупуване на електрическа сила. Това заяви на конференция министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Това, което се очакваше да се реализира като процедура е за деклариран интерес във връзка с три вероятни варианти – от една страна да бъде подадено заявление в процедурата като стратегически вложител на заинтригуваните компании, въпреки това – че има опция да бъде подадено заявление за присъединяване в реализацията на плана за АЕЦ „ Белене “ с миноритарно присъединяване и третата опция е за подаване на заявление за изкупуване на контракт за изкупуване на електрическа енергия от бъдещата атомна електроцентрала.

Така, както планува процедурата, комисията ще води диалози и ще направи къса листа само и единствено на фирмите, които да подали заявление за присъединяване в процедурата единствено като стратегически вложител. Така както планува процедурата във връзка с фирмите, които са декларирали предпочитание за присъединяване като миноритарни участници, или като компании с контракти за изкупуване на електрическа енергия, ще се изготви лист за подобен вид интерес и той ще бъде показан на евентуалните стратегически вложители или стратегически вложител в плана, тъй че той да има опция за водене на договаряния с тях.

Общият брой на заявките, постъпили до края на работния ден на 19 август е 13. В това число 7 са заявката от фирмите, които желаят да вземат участие като стратегически вложител в бъдещия план за АЕЦ „ Белене “. Две заявки съдържат оферти за присъединяване в плана с доставка на оборудването и присъединяване в структуриране на финансирането и настрана от това 4 са заявките за придобиване на миноритарен дял в компанията и подписване на контракт за изкупуване на електрическа сила “, сподели министърът.

Очаквайте детайлности
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР