13 протеста в Хелзинки посрещат двамата президентиНяколко протестни действия се

...
13 протеста в Хелзинки посрещат двамата президентиНяколко протестни действия се
Коментари Харесай

13 протеста в Хелзинки посрещат двамата президенти
Няколко пр

13 митинга в Хелзинки посрещат двамата президенти
Няколко протестни дейности се организират във финландската столица в навечерието на срещата на Владимир Путин и Доналд Тръмп. Протестите са съсредоточени в центъра на града, оповестява ТАСС от мястото на събитието.

Младежкото крило на финландската държавна Национална съдружна партия организира митинг в парка Еспланада, който се намира наоколо до президентския замък, където Путин и Тръмп ще се срещнат по-късно. Активистите упорстват американския водач да промени комерсиалната си политика, по-специално да преразгледа решението за налагане на вносни мита върху стомана и алуминий. Демонстрантите развяват плакати с надпис: "Направи по този начин, че Америка още веднъж да търгува."

Друга акция се организира от организацията за отбрана на правата на индивида "Амнести интернешънъл" на площада до централната железопътна гара. Участниците са издигнали няколкометров девиз: "Направи човешките права още веднъж значими “.

Членове на "Грийнпийс" пък са окачили на 64-метровия купол на черква в столицата голямо алено знаме с надпис с бели букви: "Стоплете нашите сърца, а не нашата планета." Организацията заяви, че е получила позволение от църковната енория за това.

Полицията в Хелзинки заяви, че единствено в понеделник в града са планувани 13 акции.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР