13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати участват на

...
13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати участват на
Коментари Харесай

В 21 държави се провеждат избори за Европарламент днес

13 партии, 8 обединения и 6 самостоятелни претенденти вземат участие на днешните избори за Европейски парламент. Изборният ден стартира в 7 часа и ще завърши в 20 часа. Общо 17 представители ще изпрати страната ни в Европарламента.
Вотът се отбелязва със наследник химикал, а знакът в предпочетеното квадратче би трябвало да е " хикс " или с отметка. В бюлетината с номера от 1 до 27 са подредени съгласно жребия партиите, обединенията и самостоятелните претенденти. Последното квадратче е за опцията " не поддържам никого ". Втората рубрика е за преференциите. Тази година за първи път номерата са от 101 до 117.
Секции за гласоподаване на българи ще бъдат разкрити в 64 страни по света. Най-много те са в Германия и Англия - по 24. Следва Испания с 16 и Гърция с 13 секции.
Общо 21 страни от Европейския съюз гласоподават през днешния ден на евроизборите. Това е и последният ден от датите, планувани за гласоподаване за Европейски парламент. 7 страни - Холандия, Англия, Ирландия, Чехия, Малта, Латвия и Словакия към този момент гласоподаваха през първите три дни на европейските избори. Окончателни данни няма в нито една от тях, тъй като резултатите за целия Европейски съюз ще бъдат показа довечера. Резултатите от всички 28 страни ще станат ясни довечера.
В Белгия през днешния ден с изключение на европейски, се организират и федерални, и районни избори. На фона на тройните избори в страната, белгийски и френски „ жълти жилетки “ готвят през днешния ден огромен митинг в Брюксел под мотото " Да кажем стоп на европейската тирания ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР