13 милиона дизелови автомобили в Германия трябва да бъдат изтеглени

...
13 милиона дизелови автомобили в Германия трябва да бъдат изтеглени
Коментари Харесай

Дизелгейт: Предстои дизеловата среща в Берлин

13 милиона дизелови коли в Германия би трябвало да бъдат изтеглени и модифицирани. Днес в Берлин ще се срещнат представители на автоиндустрията, федералните провинции и ръководството, с цел да обсъдят дизеловия скандал и бъдещето на моторите с вътрешно горене, заяви осведомителното издание „ Шпигел “.

Кои ще участват на „ Националния дизелов конгрес “? Какви са аргументите за провеждането му? Кой е сърдит, че не е поканен?

Отговорите на най-важните въпроси:

Кои са основателите на дизеловата среща?

Различните страни по случая са поканени от бундесминистъра на околната среда Барбара Хендрикс и бундесминистъра на превоза Александър Добринт.

Защо се провежда „ дизеловият конгрес “?

Причината за свикването на срещата е несъразмерното замърсяване на въздуха в доста немски градове с азотни оксиди. Главен извършител на нездравословните излъчвания са дизеловите коли. Именно поради това прекъсването им от придвижване също ще бъде разисквано на форума.

От своя страна автопроизводителите са подготвени на всичко, с цел да не се предприеме възбрана на дизеловите транспортни средства. Дискусиите по отношение на радикалната мярка са дали нестабилно отражение върху държанието на клиентите – продажбите и цените на колите на остаряло са намалели.

На срещата би трябвало най-много да се разиска дали и по какъв начин могат да бъдат модифицирани дизеловите коли, с цел да се редуцира отделянето на азотни оксиди.

Кой е поканен?

Шефовете на Audi, Porsche, VW, BMW, Daimler, Ford Deutschland и Opel.

Министър-председателите на федералните провинции, в които нездравословните излъчвания на над нормата и в които са централите на концерните.

Съюзът на немската автоиндустрия(VDA), съюзът на интернационалните автопроизводители(VDIK), съюзът на работодателите в Германия(BDA) и представители на профсъюзите

От немския клуба на шофьорите(ADAC) разкритикуваха, че на срещата няма да бъдат взети под внимание ползите на потребилите.

Ще участва ли канцлерът на Германия?

По думите на говорителката на ръководството, Ангела Меркел няма да взе участие на срещата. Все отново ще бъде изпратен неин представител.

Как си показват модифицирането на дизеловите мотори участниците във форума?

Много политици и автопроизводители фаворизират модифицирането на дизеловите транспортни средства със стандарт за нездравословни излъчвания Euro 5 и Euro 6 посредством надграждане на софтуера. Актуализацията ще усили температурния диапазон, в който азотните оксиди се филтрират най-ефикасно. В момента някои автопроизводители са програмирали системите си за нездравословни излъчвания по този начин, че да не работят под избрана външна температура, за предотвратяване на мотора. Това води до големи разлики в равнището на обособяване на азотни оксиди при тестването на автомобила и в действителни условия.

Достатъчно ли е софтуерното надграждане, с цел да бъдат редуцирани нездравословните излъчвания?

Много специалисти се съмняват в успеваемостта на модификацията. Според някои от тях е нужно значително преустрояване на мотора. Административният съд в Щутгарт пък дефинира възбраната на дизеловите транспортни средства като единствената действителна опция.

Кой ще заплати модификациите?

„ Евентуално контрактуваните модификации ще бъдат поети от автопроизводителите “, съобщи бундесминистърът на превоза Александър Добринт. Разходите за софтуерното надграждане на един автомобил са оценени на 100 евро.

Какви други ограничения се разискват?

Съществуват оферти за данъчно стимулиране при промяна на остарял дизелов автомобил с нов, чийто стандарт за нездравословни излъчвания е Euro 6, или с електрически. Освен това Александър Добринт ще предложи основаването на фонд, с който да бъде развъртян градският превоз в най-замърсените региони. Той ще бъде финансиран от автопроизводителите и от страната.

Какво ще се случи след срещата?

Взетите решения ще бъдат конкретизирани от специалисти в четири насоки – съкращаване на излъчванията на колите в придвижване, по-добро ръководство на придвижването, консолидираното на екологични транспортни средства в градския превоз и усъвършенстването на технологиите за различно задвижване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР