13-кратният европейски клубен крал Реал Мадрид спечели с 3:1 първия

...
13-кратният европейски клубен крал Реал Мадрид спечели с 3:1 първия
Коментари Харесай

3 години по-късно Реал причини дежа вю на Ливърпул

13-кратният европейски клубен крал Реал Мадрид завоюва с 3:1 първия ¼-финал от Шампионската лига против британския отличник Ливърпул. С подобен резултат кастилци надвиха над „ алените “ и преди близо 3 години на финала на най-престижния европейски клубен шампионат, когато подвигнаха последната си Ушата купа.

Сблъсъкът на титаните предстоящо предложи доста представление и доста голове. Първото полувреме домакините напълно владееха самодейността, не позволиха нито едно състояние пред вратата си и означиха две безответни попадения. В началото на втората част обаче „ мърсисайдци “ се разсъниха, възползваха се от по-лежерното начало на противниците си и нанесоха своя удар посредством Мохамед Салах. Все отново „ кралския клуб “ се окопити и означи трето попадение, с което възпитаниците на Зинедин Зидан могат да дишат по-спокойно преди реванша след 8 дни. Все отново голът на непознат терен оставя шансове за 19-кратните първенци на Англия.

В звезда на вечерта се трансформира младата бразилска перла Винисиус Жуниор, който два пъти завоюва директния дуел с Алисон Бекер и се реваншира за множеството си пропуски през този сезон в Ла Лига.

Във втората минута Бензема открадна топката от съперников състезател пред наказателното поле, обърна се и стреля фронтално, само че в ръцете на Алисон.

В 10-ата минута Винисиус потегли да влиза на скорост в наказателното, само че Фабиньо го спря с решителна интервенция в последния миг - корнер. След него обаче отбраната почисти без проблем напред.

3 минути по-късно Менди финтира Александър-Арнолд на фланга и постави топката на главата на Винисиус, само че тя профуча агонизиращо покрай левия непряк дирек.

В 25-ата минута Тони Кроос направи извеждащ пас от центъра към Бензема, който се вклини сред двама души, само че ударът на французина бе блокиран в последния миг.

120 секунди по-късно международният първенец Кроос направи това, което умее най-добре. Германският вълшебник подвигна глава и погледна разположението на Винисиус, пусна дълго подаване от своята половина към бразилеца, който се отскубна от опеката на централните бранители, напредна, овладя на гърди и простреля Алисон в десния ъгъл за 1:0.

KROOS WHAT A BALL.

VINICIUS WHAT A RUN AND FINISH!!!!!
— Mu. (@FutbolMuu)
В 32-ата минута Бензема се озова на десния фланг, откъдето продължи към централната зона на пеналтерията, а там още веднъж Винисиус се оказа свободен, само че този път опитът му за гол не сполучи и коженото кълбо мина вдясно от вратата.

4 минути по-късно домакините нанесоха втори удар. Тони Кроос още веднъж по марков метод опита да изведе собствен съотборник, Александър-Арнолд опита да пресече с глава, само че Асенсио издебна момента и след нескопосаното изчистване се озова очи в очи с Алисон, който преодоля по извънредно техничен метод за 2:0.

Gol de Asensio ⚽

Real Madrid 2 x 0 Liverpool

— Alerta Bola (@AlertaBola)
След 41 изиграни минути "кралския клуб " е основал 8 положения и е отправил 3 точни удара, до момента в който против името на британския първенец стоят две нули.

В 43-ата минута Кабак позволи голяма неточност, позволявайки на Асенсио да овладее в наказателното поле, но диагоналният удар на испанския бързак не бе прецизен.

В 51-ата минута Диого Жота нахлу в пеналтерията и подаде на Салах, който бе на ръба на засадата и египтянинът прониза Куртоа, намалявайки на 2:1.

GOAL MO SALAH. Great run and solid assist by Jota to give Liverpool a big away goal.
— kev (@Kevinmarth)
3 минути по-късно Александър-Арнолд центрира на далечната греда, където Жота засече с глава, само че отвън очертанията.

В 58-ата минута Бензема влезе от лявото крило във вътрешността, освободи си пространство и шутира, само че ударът му бе блокиран.

В 61-ата минута многоходова акция на Реал пред наказателното поле на "червените " приключи с неакуратен изстрел на Кроос, който излетя над напречната греда.

4 минути по-късно Бензема пое на гърди след тъч от Васкес, той продължи към Модрич в пеналтерията, който незабавно подаде на Винисиус и кариоката с извънредно точно осъществяване от воле промуши топката в долния ляв ъгъл на Алисон за 3:1.

Vinicius running the show! Real Madrid 3, Liverpool 1, Hala Madrid!

— UTD Xtra (@UNITEDEXTRA_)
В 71-ата минута Винисиус имаше опция да оформи своя хеттрик откакто бе право против Алисон на границата на наказателното, само че избра да подаде на Бензема вдясно, който стреля с десния крайник, но Алисон улови.

В 77-ата минута Тиаго Алкантара се озова на върха на офанзивата при една от редките акции на гостите, само че мерникът му изневери с към 50 сантиметра над очертанията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР