13 космически агенции също така не откъсват поглед от близкото

...
13 космически агенции също така не откъсват поглед от близкото
Коментари Харесай

Утре може да се направи по-точна прогноза кога и къде ще падне Тянгун-1“

13 галактически организации също по този начин не откъсват взор от близкото галактическо пространство. Очаква се на следващия ден следобяд Китайската галактическа станция Тянгун-1 да се приземи, само че не по планувания за нея метод. До часове тя ще навлезе в земната атмосфера и елементи от нея ще паднат на земята. Въпросът е по кое време и къде.

 Китайската галактическа станция „ Тянгун-1 “ пада, само че заплаха няма Китайската галактическа станция „ Тянгун-1 “ пада, само че заплаха няма
Рискът от рухване на огромни фрагменти от китайската галактическа станция „ Тянгун 1 “, върху която и да е страна е най-малък, разгласи Пекин. Космическият обе...

За страдание, зоната, в която станцията може да падне, е прекомерно необятна и България е към момента в нея, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Мария Чернева.

Не се чака галактическият модул да нанесе вреди на Земята. Неговото раздробяване и изгаряне в атмосферата даже ще съставлява зрелищна панорама, като метеоритен дъжд, увери китайската галактическа работа.

Прогнозите от последния час са, че съгласно Европейската галактическа организация плануваният час на рухване е 23:20 на следващия ден, съобщи за Българска национална телевизия Пламен Ангелов от института по галактически проучвания. Вариациите, обаче, остават огромни.

Пламен Ангелов: Имаме и траектория над България. Тази станция прави 16 обиколки на Земята за едно денонощие и единствено една от тези орбити минава през България - по билото на Стара Планина.
Ако има събитие над България, ще бъде за към 60 секунди към 8 сутринта на 2 април, добави той. Това е комплициран аеродинамичен развой с голям брой променливи като формата на станцията и ъгъла ѝ на нахлуване. С доближаването на събитието, прогнозите ще стават все по-точни, като те се чакат на следващия ден.
Пламен Ангелов: Вероятността да удари аероплан е оскъдна, още по-нищожна е да удари човек на земята. Ако се удари обект като нуклеарна електроцентрала, вредите биха били огромни.
Станцията е с тонаж от 8 тона, като се чака да паднат фрагменти от към 300 кг., които няма да изгорят в атмосферата, добави той. Все отново, към 80% от станцията ще изгори при навлизането ѝ в атмосферата.

Важно е аерокосмическите организации да затегнат контрола върху латентните в космоса обекти, а не да се пресмята всякога траекторията им на рухване.
 Каракачанов: Шансът парчета от Каракачанов: Шансът парчета от "Тянгун -1 " да паднат в България е 0,01%
Съветът по сигурността, който събра ръководителите на специфичните служби, силовите вицепремиери, както и представители на президентството, е разискал и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР