13-инчови MacBook Pro и MacBook Air с ARM излизат тази

...
13-инчови MacBook Pro и MacBook Air с ARM излизат тази
Коментари Харесай

Apple ще се отърве от Intel по-рано от очакваното

13-инчови MacBook Pro и MacBook Air с ARM излизат тази година

Първите компютри на Apple с ARM процесори се чакат до края на годината
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple разгласи неотдавна проект за прекосяване към лични процесори в своите компютри – развой, който публично би трябвало да отнеме две години. Очакваше се първите ARM-базирани преносими компютри с американския бранд да се появят през втората половина на 2021 година, само че по последни информации те могат да излязат още тази година.

Тайвански производители на съставни елементи към този момент са почнали да доставят съставни елементи за последващо потомство MacBook Pro и MacBook Air, тъй че новите ARM преносими компютри могат да излязат доста по-рано от предстоящото, твърди Pocket Now.

Ако Apple пусне 13-инчови MacBook Pro и MacBook Air със лични процесори до края на 2020 година, упованията са да бъдат продадени общо 16-17 милиона преносимия компютър тази година, спрямо 14,5-15,5 милиона MacBook, доставени година по-рано.
още по тематиката
Тайванският източник има вяра, че 13-инчовите MacBook Pro и MacBook Air с ARM процесори ще бъдат пуснати до края на 2020 година И тази убеденост съвсем съответствува с прогнозата на анализатора Минг-Чи Куо от KGI Securities, който чака тези модели да се появят или в края на 2020 година или през първото тримесечие на 2021 година

Смята се, че TSMC, софтуерният сътрудник на Apple, е почнал произвеждане на SoC за Apple ноутбуци по 5-нанометрова технология в дребни количества още през първата половина на тази година. Обемът на произвеждане на тези SoC ще се усили през идната година.

Предполага се, че редом на пазара ще съществуват както новият MacBook Air, по този начин и 13-инчовият MacBook Pro на база ARM, макар че съгласно някои източници преходът на Apple към лични процесори ще направи тези модели толкоз идентични, че единият ще стане непотребен. В същото време прекосяването към ARM SoC може да докара до понижаване на цените на епълските преносими компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР