13-годишно момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България.

...
13-годишно момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България.
Коментари Харесай

Момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България

13-годишно момче от Пловдив стана първият детски омбудсман в България. Георги Кацаров е спечелил поста, откакто е впечатлил Мая Манолова със свое писмо, в което желае подпомагане страната ни да стане пълновръстен член на Европейската галактическата организация. Момчето се интересува от Космоса и дългогодишната му фантазия е да стане галактически доктор.

Пловдив

Преди година Георги изпраща тъжба до Мая Манолова, че страната ни не е пълновръстен член на галактическата организация.
Георги Кацаров: Което значи, че ние не можем да имаме астронавти. Не можем да имаме хора, които работят там непрекъснато и не можем да вършим публични поръчки за неща, които да се дават за Европейската галактическа организация.
След месец омбудсманът му дава отговор, че се радва, че има деца, които се интересуват от Космоса. Затова го кани да стане първият детски публичен медиатор за Пловдив. Първото нещо, за което ще се бори Георги, откакто встъпи в служба, е да приближи науката за Космоса до децата, както и да облекчи просветителната система.
Георги Кацаров: Да е по-свободно за учениците. Да няма чак подобен огромен стрес при изпити, като този в 7 клас, тъй като всички знаем какъв брой е тежко и за родители и за възпитаници.
Най-голямата фантазия на Георги е да стане доктор и да отиде на задача до Марс. Преди това, обаче - на 18 август, той отпътува за Измир, където е спечелил стипендия и ще посети Space camp, където ще усети атмосферата на Космоса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР