13-годишно момче е спасено от удавяне в петък следобед на

...
13-годишно момче е спасено от удавяне в петък следобед на
Коментари Харесай

Кошмарен инцидент с малко момче на плажа в кв. Аспарухово във Варна

13-годишно момче е избавено от удавяне в петък следобяд на плажа на квартал “Аспарухово ”. За това ни сигнализира сестрата на потърпевшото дете Стелияна Стефанова. 

Компанията от шест деца отиват на плаж в петък в неохраняемата зона на плажа на Аспарухово. Влизат в морето при червен байрак. Едно от момчетата го удря мощна вълна и то потъва, а деца от компанията се пробват да го спасят, пише novavarna.net.

Според очевидци детето е престояло под водата към пет минути, което съгласно експерти е еднакво на четвърта степен на удавяне. За наслада на плажа в този миг се намира някогашната спасителка Десислава. Заедно с един мъж влиза да избавя детето и след доста старания двамата го изваждат от водата посиняло.

Оказана му е първа помощ от дошъл по-късно медицински екип.

Детето е отведено първо в реанимацията на МБАЛ “Света Анна ”, а след това е преместено в УМБАЛ “Света Марина ” в доста тежко положение.

Сестрата на избавеното дете благодари на неговите спасители обществено. В момента момченцето е отвън заплаха и диша независимо.

Стелияна Стоянова благодари на доктор Халилова от УМБАЛ “Света Марина ”. В разследване на случая притежателят на неохраняемия плаж намира спасителката на детето и я наема на работа. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР