13 годишно момче дари над 4000 лева, за да подкрепи

...
13 годишно момче дари над 4000 лева, за да подкрепи
Коментари Харесай

13-годишно момче дари спестяванията си за семейства в неравностойно положение

13 годишно момче подари над 4000 лв., с цел да поддържа фамилии в неравностойно състояние от Кюстендил за 16-ти септември. Детето е решило да подари всичките си средства, които е получило като подарък за кръщенето си. С помощта си Юли Александров към този момент е съумял да зарадва 46 деца от Кюстендил.

Кюстендил

Юли от тази година учи в Англия и е 9 клас, само че е избрал да оказал помощ на свои връстници в Кюстендил, където има родственици. Семейството му, което е в България се занимава от няколко години с щедрост. Момчето обаче споделя, че решението да подари събраните от кръщенето си пари, е взел самичък.
Юли Александров: Това е да си човек да помагаш на други хора, да се интересуваш всички да живеят добре, освен за себе си. Мисля, че е изцяло обикновено да се подаряват пари или нещо положително да се направи.Стефка Стоименова, другарка на фамилията: Вече съумяваме да предадем своя възторг и децата да поемат тази щафета и да бъдат задоволително положителни и осъзнати.
След като проучили от какво се нуждаят децата в Кюстендил, фамилията на Юли закупило и раздало на учениците раници, с всички нужен образователни принадлежности, облекла и обувки за зимата.

Асен Лазов отглежда самичък сина си, не работи, поради заболяване. За детето му ще има и парична помощ от 190 лв..
Асен Лазов: Да подкрепят такива като нас, които нямаме опция да живеем в този комплициран живот.Малвина Стефанова: Дано да има повече такива деца, които да са по този начин доброжелателни и по да са благи един към различен и най- към този момент към децата с увреждания.
От Общината в Кюстендил споделиха, че с тях постоянно се свързват хора, които желаят да дарят, само че за първи път възпитаник оказва помощ на свои връстници. Надяват се самодейността му да бъде образец и да има доста почитатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР