13-годишният Косай, който беше пребит от двама младежи във Варна,

...
13-годишният Косай, който беше пребит от двама младежи във Варна,
Коментари Харесай

Битото сирийско момче във Варна тръгна със страх на училище

13-годишният Косай, който беше пребит от двама младежи във Варна, към този момент върви на учебно заведение, само че със боязън. Това показа за Varna24.bg неговата майка Бадия Мараши.
Тя добави, че все още няма информация дали има развиване в следствието, което трябваше да откри кои са биячите и претекстовете за постъпката им. 
Наскоро от прокуратурата оповестиха за Varna24.bg , че към момента тече различаване на лицата, които счупиха носа на петокласника от сирийски генезис във Варна.
Не е подготвена и експертизата, която би трябвало да откри степента на телесната щета за потърпевшия възпитаник, допълниха от там.

Припомняме, че Районната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за случай в учебно заведение "Никола Вапцаров ", при който е била нанесена телесна щета на петокласник - закононарушение по член 129, алинея 1 от Наказателен кодекс. Момчето е от Сирия. Семейството му, което е с 6 деца, е с филантропичен статут на чужденци.

На 14 декември 2017 година след привършване на първата промяна петокласникът излязъл да играе футбол със свои съученици. Играта им следили две момчета, които почнали да викат потърпевшия да отиде при тях. Сирийското момче отказало да беседва.

Тогава двете момчета почнали да го бутат, спънали го и го блъснали. Едно от тях му нанесъл удар в лицето. Пострадалият изпитал мощни болки. При потърсената здравна помощ било открито, че е със строшен нос. 13-годишното сирийско момче към този момент е оперирано.

Косай е атакуван от младежи с качулки в двора на учебното заведение.  

Според описа на майката нападателите го извикали при себе си, питали го: "Защо се правиш на значим, арабин ли си, ром ли си, какъв си? ", набили го и избягали. Косай познавал единствено единия от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР