13-годишният Калоян от Белене се нуждае от животоспасяваща терапия, която

...
13-годишният Калоян от Белене се нуждае от животоспасяваща терапия, която
Коментари Харесай

Дете на самотна майка има нужда от средства за лечение

13-годишният Калоян от Белене се нуждае от животоспасяваща терапия, която не се покрива от Здравната каса. Пета поредна година момчето се бори с няколко тумора и е минало през всички вероятни курсове на химиотерапия. Единствената вяра, която лекарите дават в този момент е имунотерапия, която е непостижима за фамилията, заяви Българска национална телевизия.
Остеосарком - диагноза, която през 2015 година трансформира живота на Калоян. И стартира борба за живота му. Поредица интервенции, лечения и безкрайни болнични дни. Лекарите избавят първо ръката му, след това белите дробове и хълбока, само че туморът се завръща още веднъж, този път в челюстта. А химиотерапиите към този момент не работят.
Доц. Мария Спасова, шеф на Детска онкохематология към УМБАЛ " Св. Георги " - Пловдив: Ние му предложихме нов вид лекуване, който е имунотерапия, който по принцип се разчита, че може да предизвика малко по- продължителна ремисия, дай боже и изцеление на тумора.
Терапията към момента е пробна и не се покрива от Здравната каса. А за фамилията е невероятно да събере нужната за лекуването сума, която е близо 1 милион лв..
" Това са безбожно доста пари, сама си виждам децата, разведена съм, съвсем не отивам на работа, тъй като живеем по лечебните заведения. Единственият късмет да живее е имунотерапията, която просто е непостижима за нас. ", споделя майката на детето Красимира Георгиева.
Лечението на момчето би трябвало да стартира до месец.
Ако желаете да помогнете за лекуването на Калоян, може да го извършите с подаяние тук:
Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК - ЕАД
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР