13-годишната Симона Маркова е едно от децата, които през август

...
13-годишната Симона Маркова е едно от децата, които през август
Коментари Харесай

Симона Маркова - едно от децата, които ще участват в единствения действащ космически лагер на НАСА в Европа


13-годишната Симона Маркова е едно от децата, които през август ще пътуват за Измир за присъединяване в единствения настоящ галактически лагер на НАСА в Европа. Тя беше определена за него след конкурс за есе и изявление на галактическа тема. Симона е ученичка в шести клас на 75 ОУ в столичния квартал " Факултета “. Казва, че дължи триумфа си на Центъра на вярата, който посещава дружно с други ромски деца отвън часовете в учебно заведение. Именно там научила за състезанието на НАСА, подготвила се за няколко дни и била утвърдена. Симона споделя, че повече от половината хора в нейния квартал считат, че не е значимо да се учи, само че тя е на противоположното мнение. Как се отстоява такава упоритост?
В изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Симона показа:

" Ученето е едно от най-важните неща. То трябва  да е като цел в живота. Без обучение е много мъчно в живота. В момента, в който татко ми стартира да ми споделя по какъв начин не е могъл да реализира фантазиите си, единствено тъй като не е могъл да седне да учи, разбрах, че е доста значимо учението ".

Родителите на Симона са безапелационни, че Центърът на вярата я е трансформирал на 100%:

" Искаме да кажем само едно голямо благодаря на Центъра на вярата, тъй като радикално промени детето ни. В България би трябвало да има доста повече такива центрове най-много за ромските деца, тъй като когато те са в едно гето, те се задушват в това гето ".

Ина Петкова, учителката по британски език на Симона, описа:

" В Центъра на вярата идват деца от 9 до 14 години. Може би над 70-80 деца са минали за тези няколко месеца през центъра. Обучаваме ги на математика, британски, езикова просвета и изкуство ".

Цялото изявление със Симона, нейните родители и учителката ѝ по британски език можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР