13 години по-късно привържениците на Левски с гордост могат да

...
13 години по-късно привържениците на Левски с гордост могат да
Коментари Харесай

13 години от паметната победа над Удинезе

13 години по-късно последователите на Левски с горделивост могат да си спомнят това, което сътвори обичаният им тим на днешната дата през 2006-та. Тогава " сините ", водени от тандема Наско Сираков - Станимир Стоилов, реализираха необикновен триумф освен за българския футбол.

С основа и гръбнак от български футболисти и със доста непретенциозен бюджет Левски влезе в Топ 8 на най-хубавите тимове, взели участие в шампионата за Купата на УЕФА, понастоящем Лига Европа. В оня вманиачен сезон футболистите на Наско и Мъри взеха скалпа на тимове от ранга на Оксер, Динамо (Букурещ), Олимпик (Марсилия), Артмедия и Удинезе.

Именно против италианците бе и гвоздеят на присъединяване на " сините " в шампионата, откакто двата тима трябваше да се изправят един против различен на 1/8 край. Естествено прогнозите сочеха, че Удинезе ще продължи без проблем, само че след първата среща в Удине и нулевото тъждество на " Фриули ", възможностите внезапно се поизравниха.

Дойде реваншът на препълнения " Васил Левски ", а " сините " се виждаха отпадащи, откакто като губеха с 0:1 на полувремето. Е, от там насетне паметливите помнят останалото - Боримиров, Томашич и 2:1 за Левски! После пристигна и Шампионската лига...

Ето и видеото, с което да си напомним тези прочувствения и вълнуващи моменти с евро Левски и неговата " Синя приказка "!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР