13 души – военнослужещи от Карлово и Стара Загора, преминаха

...
13 души – военнослужещи от Карлово и Стара Загора, преминаха
Коментари Харесай

Бойни санитари в битка за живота на ранени войници

13 души – военнослужещи от Карлово и Стара Загора, минаха сполучливо през курс за начална военномедицинска подготовка във ВМА.

Бойните санитари демонстрираха практическите умения, добити по време на образованието - действия по отваряне на горни дихателни пътища, кръвоспираща превръзка, имобилизация на кости и стави с медицински материали и импровизационни средства.

Това е следващата група от 13 души, които минават през такова образование и са подготвени да се включат при потребност, както на бойното поле, по този начин и при разнообразни произшествия с всеобщо постъпване на потърпевши, изясни Ася Дишкова, контузия специалист в Центъра за професионално образование към ВМА. Бойните санитари на процедура са „ платинените 10 минути”, тъй като те държат в ръцете си живота на ранените бойци на бойното поле, до момента в който на място пристигна доктор.

След приключаване на курса се издава уверение за „ Начална военномедицинска подготовка на бойни санитари”, като се планува на идващ стадий и прекосяване на опреснителни курсове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР