13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни

...
13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни
Коментари Харесай

Най-свирепите убийци у нас колективно се жалват от секса в затвора

13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни присъди, както и дамите на трима от тях съдят страната с искане да им бъде разрешено да вършат секс в пандиза без камери. Това написа в. Монитор.

Груповата тъжба е подадена от пандизчии от пандизите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене против заповед Л-721 от 29 февруари 2016 година на основния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) в частта й, която регламентира реда на осъществяване на удължено рандеву за период до 4 часа. Това е поощрителна мярка за пандизчиите, като свиждането се организира в пространства, при опция оборудвани със системи за видеонаблюдение и в наличието на надзиратели. В жалбата си пандизчиите желаят от съда да анулира акта като незабележим или незаконосъобразен заради несъгласие с съществени права, открити и обезпечени от конституцията. Те недоволстват, че не се зачита правото им на персонален и фамилен живот и отбраната на персоналните им данни.

На първа инстанция в Административен съд София-град делото е изгубено. Магистратите са отказали анулацията на заповедта, с която е регламентиран редът на така наречен удължено рандеву. Мотивите на магистратите са, че заповедта е издадена от способен орган и има законови учредения. Удълженото рандеву е премия, няма обстоятелства, че се правят дейности, които нарушават обезпечени права и свободи. Доколкото се касае за режим на изтърпяване на наказване, публичният интерес и сигурността на местата за отнемане от независимост имат превес над персоналния интерес заключава съдът. Той не открива и нарушавания на отбраната на персоналните данни. Затворниците са били осведомени за вероятното видеонаблюдение посредством заповедта на шефа на ГДИН.

По искане на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков се чака дело да бъде пренасрочено за средата на март тази година. По искане на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков то ще бъде извършено в зала в Съдебната палата. Причината е, че във Върховен административен съд няма конвойна, защото там не се организират такива каузи, това е първото по рода си. Затворниците жалбоподатели са отправили документално искане да участват персонално на делото и по тази причина се постанова да бъде обезпечено конвоирането им в задоволително огромна зала, с цел да побере всички страни по делото. Осъдените ще бъдат с белезници на ръцете и на краката. Всеки от тях се бъде конвоиран от двама души от Главна дирекция " Охрана “.

Според осведомени измежду недоволните, че фамилните свиждания се организират в наличието на надзиратели и се наблюдават от камери, е и австралиецът Джок Полфийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов в центъра на София. Част от жалбоподателите е и излежаващият 30 година затвор сериен палач Станислав Ангелов – Сиси, който има в досието си четири изтезания. Той изтърпяваше наказването си в софийския затвор, само че през май 2018 година бе изместен в пандиза в Пазарджик, защото подбуждал останалите пандизчии към непокорство - подстрекавал ги към протест и ги " съветвал “ да не взимат от храната, която им предоставяли от столовата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР