13 дилъри, обвинени за участие в организираната престъпна група за

...
13 дилъри, обвинени за участие в организираната престъпна група за
Коментари Харесай

13 от наркобандата на Сако с присъди, 4-ма вече са в Софийския затвор

13 дилъри, упрекнати за присъединяване в проведената незаконна група за държане и разпространяване на опиати в София и страната на Стефан Бонев-Сако, получиха ефикасни и условни присъди. Четирима от тях към този момент са преведени в Софийския затвор, откакто на 9 октомври 2020 година Специализираният углавен съд утвърди съглашението им с прокуратурата, имащо последствията на влезнала в действие присъда, оповестиха от държавното обвиняване.
Още по тематиката
Двама от наказаните ще изтърпяват санкции от по 2 години и 2 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, наложени са им и по 10 000 лв. санкция. Другите двама - надлежно 1 година и шест месеца и 10 месеца отнемане от независимост, както и по 2500 лева санкция. Условни санкции сред 2 години и 1 година и 8 месеца отнемане от независимост с изпитателен период сред 3 година и 6 месеца и 4 година получиха упрекнатите с по-малък интензитет на присъединяване в незаконната активност. Повечето от тях за наказани и на санкции от по 2500 лева

Всеки от наказаните призна виновността си за присъединяване в незаконната група, множеството от тях - за държане и разпространяване на наркотични субстанции, а двама – и за държане без позволение на муниции и за изнудване с физическа насила. Всички те ще би трябвало да платят солидарно 1685 лева разходи по делото.

Наркогрупата, наброяваща 17 души, бе обезвредена на 18 ноември 2019 година Лидерът Сако от този момент се укрива и материалите във връзка с него са отделени в друго дело. Трима от участниците отхвърлиха да сключат съглашение с прокуратурата и правосъдното дело против тях ще се преглежда по общия ред. Събраните доказателства по досъдебното произвеждане сочат, че от началото на януари 2016 година групата е разпространявала в София и страната канабис, амфетамин, метамфетамин, екстази и редица други високорискови наркотични субстанции (т.нар. нови дроги). Различни количества опиати за десетки хиляди левове бяха открити в жилища в няколко столични квартала, в коли, в сервизни пространства, в хотелска стая на Гребна база „ Панчарево “, употребени от дилърите.

Действията по обезвреждане на групата започнаха по време на продажба на амфетамин на едро в столична бензиностанция. Съгласно постигнатото съглашение, към 70 000 лв., добити от групата посредством незаконна активност, са отнети в интерес на страната. На потърпевшия от изнудване (извършено от участник в групата) са възобновени отнетите близо 13 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР