13 депутати са били наказани заради непристойно поведение от началото

...
13 депутати са били наказани заради непристойно поведение от началото
Коментари Харесай

Вижте колко депутати са отнесли наказания в парламента

13 депутати са били осъдени поради непочтено държание от началото на работата на настоящия парламент, т.е. от 2017 година насам.
Със забележка са осъдени 10 депутати от април до декември. Порицание пък е получил единствено един. Сред тях са Антон Кутев и Цветан Топчев от Българска социалистическа партия и Павел Шопов от АТАКА. Това е Спас Гърневски от ГЕРБ. В началото на декември той бе осъден от ръководителя на Народното събрание поради израза "червени отпадъци " по време на разискванията за Бюджет 2020 година
Най-тежката мярка - премахване от съвещание - получи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през ноември 2017. Причината беше засегнатост към министър-председателя Бойко Борисов, което провокира скандал в залата. По-късно поради решението си тогавашният ръководител на Народното събрание Димитър Главчев бе заставен да напусне поста и стана редови народен представител. През септември 2018 година Нинова е получила забележка по време на друго съвещание.
Антон Кутев е измежду най-наказваните депутати. Едно от остриетата на Българска социалистическа партия е постоянно разпалено по време на диспути и нападна гневно държавното управление. Той е бил наказван цели четири пъти. Друг народен представител, който има над една забележка, е атакиста Павел Шопов. С по едно наказване (забележка) са Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия и актуалният правосъден министър и някогашен народен представител Данаил Кирилов.
Иначе всички наложените дисциплинарми меркиса по чл 156 от правилника за организация и активността на Народното събрание. В него е записано, че депутатите могат да получат увещание, забележка, неодобрение, лишаване на думата, премахване от съвещание или премахване до три съвещание. Чл. 155 пък припомня на депутатите, че "поведението на народния представител се основава на ценене престижа на Народното събрание и почитание към другите народни представители и външни лица. И още: "Народните представители нямат право да прекъсват изказващия се от място, да насочат персонални нападки, оскърбителни думи, жестове или закани срещу който и да било, да разгласяват данни, отнасящи се до персоналния живот или увреждащи положителното име на жителите, да имат непочтено държание или да правят действия, които нарушават реда на съвещанието "
От на следващия ден Народното събрание възобновява работата си след края на коледната си почивка. Предстои да се види какъв ще е тонът в пленарната зала, откакто се чака избор на съмнение и разгорещени диспути поради последните рецесии в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР