13 акта за наказания получиха родители от цигански произход в

...
13 акта за наказания получиха родители от цигански произход в
Коментари Харесай

13 акта за цигани, чиито деца бягали от училище

13 акта за санкции получиха родители от цигански генезис в Пещера, чиито деца не посещават постоянно учебно заведение.

В ОУ „ Любен Каравелов “ в Пещера сега се образоват 288 възпитаници от предучилищна възраст до седми клас, като всички те са циганчета. Информацията показа пред "Фокус " специалистът в община Пещера Стоян Йовчев. По думите му, макар положителните условия, които учебното заведение предлага, броят на учениците му бележи наклонност към понижаване.

„ В учебното заведение зачестяват случаите на родители, които не обезпечават наличието на децата си, подлежащи на наложително предучилищно и учебно обучение, в резултат на което за интервала на образователната 2016/2017 година са наложени 13 акта за санкции на родители по реда “, посочи Йовчев.

Той добави, че въвеждането на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, разкри същинската картина на голям брой заминаващи в чужбина фамилии, ранно отпадане на девойки, заради раждане, започване на работа за издръжка на фамилията, като аргументи за непосещаване на учебно заведение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР