13,8% е равнището на безработица за област Видин през месец

...
13,8% е равнището на безработица за област Видин през месец
Коментари Харесай

Отчетоха спад в нивото на безработица във Видин

13,8% е нивото на безработица за област Видин през месец юни. Най-много са безработните в Белоградчишко, където без приходи са над 30% от работоспособното население, следвани от Кула със 17% безработица. За Видин процентът на хората без работа е под 10, като се регистрира спад в нивото. Данните оповести Виолета Генчева, шеф на Бюрото по труда(ДБТ) във Видин:
"Доста е намаляла безработицата за област Видин- 5221, а бяхме доста над 6000, съвсем до 7000 безработни достигахме. За Дирекция Бюро по труда Видин те са 2822, ДБТ Кула - 502, и ДБТ Белоградчик - 1897 лица. В съпоставяне с предишния месец, или месец май, към 319 са намалели общо за цялата област безработните "
Общият брой на записаните безработни в Бюрото по труда във Видин са 2822 лица - 2310 във Видин, Брегово -378 и Ново село-143-ма. Регистрираните без работа мъже и дами са съвсем по равно, към 8% са младежите до 29 години, а повече от половината регистрирани безработни са без работа повече от една година. Постъпилите на работа през месец юни са 330 лица, сподели още Виолета Георгиева и добави:
"Местата за експерти с висше обучение са единствено две, за хора със приблизително и средно-професионално и главно обучение са 116 ".
За едно работно място са се конкурирали 4 души без работа. През предходния интервал за едно свободно работно място са се борили 5 лица.
Най-много свободни работни места на първичния пазар на труда има в частния бранш. Най-търсените групи специалности са от сферата на обслужващия личен състав като бармани, сервитьори, готвачи, служащи за строителството и превоза, продавачи и шивачи.
За страната оповестените свободни работни места са към 17 300.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР