13 380 лв в подкрепа на деца и семейства в

...
13 380 лв в подкрепа на деца и семейства в
Коментари Харесай

13 380 лв. се събраха от благотворителната томбола по време на Азиатския фестивал `Магията на Изтока`

13 380 лева в поддръжка на деца и фамилии в риск от разлъка се събраха от благотворителната лотария по време на Азиатския фестивал „ Магията на Изтока “ този уикенд в София. Каузата е на фондация „ За нашите деца “, сътрудник на събитието за втора поредна година.

Специалният посетител госпожа Илияна Йотова, Вицепрезидент на Република България, която даде формалния старт на фестивала, насочи признателност към всички дипломатически задачи, присъединили се в организирането на събитието и ги поздрави за избора им още веднъж да посветят фестивала на благородна идея, както и за съпричастността им към ориста на доста уязвими българчета. „ Събитията като този фестивал са най-хубавото оръжие против езика на омразата, против всичко, което ни разделя. Хората желаят да се опознават, да се допират до разнообразни култури, да живеят в мир и съгласие ", уточни още Илияна Йотова.

Благотворителната лотария, която тази година предложи повече от 50 награди, най-голямата, от които, двупосочен билет за двама до определена дестинация в Азия провокира огромен интерес. Хиляди хора, от най-малките деца до най-възрастните гости, се включиха, закупувайки билетче, което като се изключи че ги приближи до спечелването на една от изкушаващите награди, им даде опция да допринесат за идеята на фестивала.

Сумата включва авансово закупени билети от онлайн платформата на Eventim, както и закупени на място в деня на фестивала и дарения от посолствата-участници в целодневното събитие. Със събраната сума „ Екипът ни ще бъде опора на още десетки фамилии в риск от разлъка, ще им подадем ръка, с цел да се оправят с провокациите, ще бъдем до тях, когато са най-уязвими. “, разясни зам. изпълнителният шеф на фондация „ За Нашите Деца “ Мариана Тасева.

Цветната и богата стратегия на фестивала „ Магията на Изтока “, предлагаща срещи с митични същества и антични герои от всички кътчета на Азия продължи от 10 до 20 ч. в горещия юнски ден. Зрелищни танци, театрални и музикални осъществявания, бойни демонстрации, игри и кулинарни изкушения бяха разполагаем за всички гости на Борисовата градина в събота. По традиция, формалните посетители и представителите на дипломатическите задачи, пуснаха на независимост 30 бели гълъба, знак на мир, естетика и съгласие.

Фестивалът „ Магията на изтока “ се реализира и тази година в партньорство с Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община; както и с помощта на сътрудниците IPS, Bohemia, Poseidon, Devin, Бонанза Бачорски, изложителите: Манджа Ван, Моменто, Чили Хилс, Сокони, Тако Фуудс, Мутай, Анагам Био, Бомбай Къри, Веге работилница Дока Дауджи, Витошко Лале и всички донори на награди за благотворителната лотария: Turkish Airlines, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, SailWithMe, Restaurant Eisha, KWIAT, InGlobo, Este SPA, Маtzalo, Victoria Spa, 13grams, GOOD BOX, Бирария Palivec, KREO, Royal Thai, Yati Cooking, Indomie.

Фестивалът не би могъл да се случи без поддръжката на своите сътрудници и другари, измежду които и Ива Дойчинова – ТВ и радио публицист и Пейо Филипов, артист, артист и дълготраен член на Консултативния съвет на фондация „ За Нашите Деца “, които тази година още веднъж безплатно участваха във фестивала като негови водещи. Тази година към дуото се причисли и артистът Владимир Зомбори.

Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се реализира взаимно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Спечелилите номера от билетите от томболата са оповестени тук.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР