13 211 души са били освободени от работа в администрацията

...
13 211 души са били освободени от работа в администрацията
Коментари Харесай

13 211 души са уволнени от двата кабинета на Радев от министерства

13 211 души са били освободени от работа в администрацията на министерствата при ръководството на двата служебни кабинета с министър председател Гълъб Донев, които президентът Румен Радев назначи, демонстрира информация от Министерския съвет, публикувана от държавната осведомителна работа.
Данните бяха изнесени след изявления в медии, че изказванията на премиера Николай Денков за осъществена от служебните министри чистка в администрацията са пресилени. Според информациите цифрата на уволнените от Радев служители било мощно пресилено. Още при избирането на държавното управление на акад. Денков президентът заприказва за готвена от него чистка в службите и администрацията. А Денков отвърна, че държавните управления на Гълъб Донев са освободени над 7000 души от министерствата.
Най-много са уволнения в интервала август 2022 - юни 2023 година, когато ръководят двете държавни управления на Гълъб Донев, е имало в министерството на превоза - 4634 души. От публикуваните информации обаче излиза наяве, че огромна част от тези хора са били чиновници на пощите, а не непосредствено на министерството на превоза. - 1144 души. Още 964 чиновници са махнати от Национална компания " Железопътна инфраструктура ".
1793 пък са освободените чиновници на Министерство на вътрешните работи, твърди държавната осведомителна работа. На второ място по уволнениете от Радев служители пък е министерството на земеделието и неговите структури - 1472. А на трето е просветителното ведомство с 1184 уволнени като част от прекратените контракти там са били цивилен.
Високо е равнището на уволнени от служебните кабинети и в министерството на финансите.  Там са били махнати 634 чиновници като множеството са били от двете приходни организации - " Митниците " и Национална агенция за приходите.
725 пък са били освободените от служебните държавни управления на Гълъб Донев в министерството на енергетиката. Още 501 са напуснали общественото министерство и подчинените му организации като тези за обществено подкрепяне и по заетостта.
Само в министреството на туризма не е имало чистки и няма уволнени чиновници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР