13 175 литра алкохол без документи за плащането, начисляването или

...
13 175 литра алкохол без документи за плащането, начисляването или
Коментари Харесай

От началото на годината: Митничари иззеха над 13 000 литра контрабанден алкохол

13 175 литра алкохол без документи за заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза на стоката задържаха митническите чиновници на Търговско дружество Митница Русе при инспекции от началото на годината, оповестиха от Агенция " Митници ".

До момента чиновниците на Търговско дружество Митница Русе са извършили 67 инспекции във връзка с контрола върху производството и разпространяването на алкохолни питиета в обекти, разнообразни от записаните казани. В резултат на инспекциите за установени нарушавания са формирани 48 акта и са формирани седем досъдебни производства. 
 
 В пет от случаите са открити нерегистрирани уреди за преваряване на етилов алкохол в частни парцели. Инсталациите са конфискувани и са формирани пет акта.

 За същия интервал митническите инспектори са извършили 40 инспекции на профилирани дребни обекти за дестилиране (СМОД), познати още като казани. Установени са 18 нарушавания, а точно, че не е попълнена информация декларация. 

Съгласно законодателството, тя се попълня при започване на варенето и в нея се вписват количеството и произхода на суровината. Издадени са 18 акта за определяне на административно нарушаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР