13 000 водачи, или средно по около 1180 души на

...
13 000 водачи, или средно по около 1180 души на
Коментари Харесай

13 хил. пияни и 3 хил. дрогирани зад волана хванала полицията


13 000 водачи, или приблизително по към 1180 души на месец, са хванати да ръководят с над 0,5 промила алкохол за интервала от януари до края на ноември тази година. За същия интервал е била прекъсната краткотрайно регистрацията на 4493 МПС, чиито притежатели са хванати пияни, оповестява „ Дарик “.

Други 2964 водачи пък са били хванати след приложимост на наркотични субстанции. Това регистрираха от Министерство на вътрешните работи във връзка стартиралата интернационална полицейска операция  по линия на TISPOL, ориентирана против пияни и дрогирани водачи.

Независимо от измененията в закона броят на пияните водачи остава обезпокоително огромен, а по притеснителното е, че се усилва и цифрата на хората, които карат след приложимост на опиати, сигнализират от полицията. Най-често водачите протягат ръка към канабиса и амфетамините.

В последните две-три години лекари токсиколози регистрират също растеж на комбинираната приложимост, която в съвсем всички случаи е марихуана плюс амфетаминов стимулант.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР