13 000 фирми в Еврозоната са застрашени от фалит заради

...
13 000 фирми в Еврозоната са застрашени от фалит заради
Коментари Харесай

13 000 фирми в Еврозоната застрашени от фалит заради кризата с COVID-19

13 000 компании в Еврозоната са застрашени от банкрут поради рецесията с COVID-19, демонстрира разбор на застрахователят на търговски заеми Euler Hermеs. Според специалистите това са дребни и средноголеми компании, които още преди експлоадирането на пандемията са били оценени като рискови.

Актуализираната прогноза на Euler Hermes за Западна Европа е за увеличение на несъстоятелностите с 16% за 2020 година по отношение на миналата, макар напъните, които поставят държавните управления за ограничение на рецесията. При скептичен сюжет обаче растежът може да доближи и до 20%. Най-тежко се чака да бъдат наранени бизнесите в Нидерландия, Италия и Испания с нарастване на банкрутите надлежно от 21% до 27% (песимистично), от 18% до 21% (песимистично) и от 17% до 20% (песимистично). Следват ги Франция, Обединеното Кралство и Белгия с от 8% до 11% (песимистично) растеж и Германия с от 7% до 9%. Като най-рискови браншове в Еврозоната се разпознават строителството, селското стопанство и услугите, само че измежду проблематичните попадат и търговията на дребно, производството на машини, автомобилният бранш и превозът.

Според анализаторите оборотите на фирмите в Еврозоната се чака да се свият с сред 15 и 25% в пика на COVID-19 рецесията според от това дали той продължи един или два месеца. Прогнозата за цялата 2020 година е за понижение на оборотите сред 12 и 18%. Комбинацията от потрес във вътрешното ползване и мощно ограничаване на външната търговия ще докара до понижение на Брутният вътрешен продукт на Еврозоната с 1,8% при карантина от един месец и с 4,4% при строги ограничаващи ограничения за два месаца, настояват още специалистите на Euler Hermes.

Анализът на новата икономическа действителност в Еврозоната е част от дейната политика на Euler Hermes за регулярно даване на оптимално настояща информация на бизнеса, която да подкрепи предприемането на съответни ограничения за адресиране на провокациите.

“Нашите стопански откриватели непрекъснато лавират в големите масиви от стопански данни, с цел да ви окажат поддръжка в нелеката задача да навигирате бизнеса си по най-хубавия вероятен метод измежду мъглите на тази стихия. Да продължим да осигуряваме поддръжка на бизнеса и високо качество в тези невероятни времена – това е нашата роля в обществото и ние я одобряваме съществено. ”, съобщи в публично послание преди дни Вилфрид Ферстрате, Председател на Управителния съвет на Euler Hermes.

“Като компания с вековна история, минала през доста рецесии, мога да ви уверя, че Euler Hermes има генетична подготовка да се приспособява към измененията в икономическата среда и по тази причина през днешния ден оставаме постоянни и устойчиви в действен проект. ”, безапелационен е той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР