13 000 деца няма да тръгнат на училище тази година,

...
13 000 деца няма да тръгнат на училище тази година,
Коментари Харесай

Михаил Миков: 13 000 деца няма да тръгнат на училище на 15 септември

" 13 000 деца няма да тръгнат на учебно заведение тази година, тъй като не са се записали или са в чужбина. Други десетки хиляди няма да бъдат в нашите учебни заведения, тъй като не виждат вероятност у нас ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Михаил Миков в декларация от парламентарната естрада във връзка идния първи образователен ден.
Той уточни, че доста хора и най-много работещите небогати няма да могат да приготвят децата си за 15 септември, защото за един първокласник са нужни 338 лв., а за по-горните класове - 488 лв..

Миков още веднъж упрекна ръководещите, че се отказали да върнат Данък добавена стойност на хората с минимални приходи, защото в този момент тези пари биха могли да им бъдат потребни.

Той упрекна държавното управление, че не прави никаква обществена политика, макар че 40 000 души годишно напущат страната.И уточни, че липсват обществени заплащания, че ресурсът за обучение се пренасочва от обществената към частната сфера и че децентрализацията на националната култура приказва за липса на обща държавна политика.

Накрая водачът на Българска социалистическа партия прикани за увеличение на обществените заплащания за сметка на публичните поръчки за автомагистралите, тъй като бъдещето на България е по-важно от тях.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР