13 000 частни клиенти вече са резервирали слънчевата електрическа кола Sion

...
13 000 частни клиенти вече са резервирали
слънчевата електрическа кола Sion
Коментари Харесай

Sono Motors: 13 000 резервации за Sion - видео

13 000 частни клиенти към този момент са резервирали слънчевата електрическа кола Sion от Sono Motors с заплащането на междинна първоначална вноска от 3000 евро. Още преди да започне производството, компанията е записала обща стойност на поръчката от 278 милиона евро.

Според Sono Motors предварителните поръчки идват най-вече в Германия, само че има и нарастващ брой резервации от Италия, Испания, Португалия, Финландия и дори Мавриций.

„ 13 000 резервации са явен знак за нас и за цялата автомобилна промишленост “, каза Джона Кристиан, основен изпълнителен директор и съосновател на Sono Motors. „ Числото акцентира потребността на хората от спестовност на запаси и достъпна мобилност и ни дава попътен вятър, за да изведем Sion допустимо най-бързо на път. “

Благодарение на повече от 248 слънчеви клетки, безпроблемно интегрирани в тялото на тази „ слънчева “ кола. Sion може да добави до 245 км (112 км средно) пробег на шофиране седмично посредством потребление на слънчева сила към батерията на автомобила. Това е изцяло задоволително за изминаване на къси дистанции.



След пускане на производството през 2023 година и постигане на оптимален капацитет през същата година, Sono Motors възнамерява да работи с договорния производител NEVS, за да създава 43 000 от колите, покрити със слънчеви кафези годишно при работа на две смени. Очаква се общо 257 000 автомобила да бъдат издигнати за период от седем години в някогашния цех на Saab в Тролхатан, Швеция.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР