128 политически партии са подали годишните си финансови отчети и

...
128 политически партии са подали годишните си финансови отчети и
Коментари Харесай

20 партии не са подали финансовите си отчети за 2018 г., обявиха от Сметната палата

128 политически партии са подали годишните си финансови доклади и описите на донорите си за 2018 година в Сметната палата. Така те са спазили условията за представянето им и планувания в Закона за политическите партии (ЗПП) период, който изтече на 1-ви април, оповестиха от Сметната палата, оповестява " Топ Новини ".

20 партии не са подали годишни финансови доклади. От тях настоящи са осем партии - „ Български аграрни съюз “, „ ВОТ-консерватори “, „ Гражданска мощ “, „ Движение специалисти за районите “, „ ДЕОС (Движение за европейско обединяване и солидарност) “, „ Другата България “, „ Обединена България “ и  „ Федерация интензивно гражданско общество “.

Останалите 12 партии, които не са подали доклади, са прекъснати през 2018 година

Сметната палата ще уведоми прокуратурата за това, че шест от неподалите доклади партии вършат това нарушаване за втора поредна година. Това са „ Български аграрни съюз “, „ ВОТ-консерватори “, „ Гражданска мощ “, „ Другата България “, „ Обединена България “ и „ Федерация интензивно гражданско общество “. Според закона „ Софийски градски съд постановява разформироване на политическа партия когато „ не е подала годишните си финансови доклади пред Сметната палата за две поредни години “, като „ Решението на съда се постановява по иск на прокурора “.

Освен това докладите на две партии – „ Движение за пълноправен публичен модел (ДРОМ) “ и „ Съюз за отечеството “, са подадени след законоустановения период, само че са спазени условията на ЗПП по отношение на формата, наличието и метода на показване.

Съгласно ЗПП, ще бъдат санкционирани всички партии, които не са показали доклади, както и тези, чийто доклади са показани след законовия период. Имуществената глоба е в размер от 5000 до 10 000 лева

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР