Украинските сили използват танк камикадзе в Запорожка област

...
128-а планинско-щурмова бригада е използвала трофеен танк камикадзе срещу руските
Коментари Харесай

128-а планинско-щурмова бригада е използвала трофеен танк камикадзе срещу руските войски в Запорожка област, взривявайки го с мина близо до руските позиции.

Източник: Ярослав Халас, говорител на 128-ма бригада, във Facebook

Цитат от Халас: „128-ма бригада използва нова тактика срещу руснаците през Запорожка област – трофеен танк камикадзе. Танкът попадна на мина преди укрепленията на противника, но експлозията от заложените боеприпаси беше толкова силна, че никой повече не безпокои нашата пехота от тези позиции.“

Подробности :Халас добави, че шофьорът е изпълнил най-рискованата роля в операцията. Той трябваше да закара танка, пълен с експлозиви, до руските позиции на разстояние за стрелба.

Васил Дудинец от град Мукачево в Закарпатска област, „прост човек, гастарбайтер, който е работил в Чехия от много години години“, се зае с тази задача. Той дойде във военната служба в началото на март 2022 г., ден след кръщението на дъщеря му.

Цитат от Дудинец:„Естествено, бях напълно наясно, че може и да не успея обратно. Но щеше да е мигновена смърт, ако танкът беше ударен и експлозивът беше избухнал. Искам да кажа, ясно е - или си жив, или си мъртъв. Това не е така, когато ти откъснат ръката и крака , а след това жена ти или децата ти помагат в инвалидна количка и те обслужват с ръце и крака. Предпочитам да се върна невредим или да умра веднага. Затова се записах веднага, когато командирите ми казаха за бойната мисия.

Подробности: Войникът подчерта, че се е присъединил към армията, за да се бие с руснаците. Той също така посочи, че войната трябва да бъде „прекратена възможно най-скоро, за да можем да се приберем у дома и да отгледаме децата си“. мисия.

Украинская правда е мястото, където ще намерите най-актуалната информация за всичко, свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР