127 000 души в 11 области на страната са с

...
127 000 души в 11 области на страната са с
Коментари Харесай

Президентът обсъди с министри водния режим в Перник

127 000 души в 11 области на страната са с нарушено водоснабдяване. Това стана ясно по време на среща при президента. Тя беше инициирана от президента поради водния режим в Перник. В срещата участваха министрите на стопанската система, районното развиване и на околната среда.


Според президента е неприемливо в 21-ви век цели села да са без вода и да има градове на воден режим.
Румен Радев - президент на Република България: Кризата в Перник е сигнал, че би трябвало да преосмислим цялостният модел на обмисляне, ръководство, стопанисване на водния запас.
Министърът на районното развиване изясни, че нарушеното водоснабдяване в 120 села и 5 града през тази година е поради засушаването.
Румен Радев - президент на Република България: Това, което аз разполагам като информация е, че тази година е същата като предходните. Така, че съгласно мен сушата не би трябвало да се търси като причина, довела до настоящето положение. Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството: Проблемът, който означих, е че са неравномерни преваляванията. Така, че се редуват интервали на липса на превалявания с интервали на интензивни превалявания, което довежда до тази рецесия.
Президентът попита и по какъв начин са изхарчени отпуснатите от кабинета преди година и половина 500 милиона лв. за ремонт на рисковите язовири.
Емил Караниколов - министър на стопанската система: Никога не сме рецесии за тези 500 милиона лв.. Сега към този момент стартира и отчитането. Просто до момента ние извършвахме разбор и техническа документи, както и координиране на плановете за осъществяване на строително-монтажните работи.
Караниколов добави, че сега се ремонтират 10 от общо 418 язовира, които имат потребност от незабавен ремонт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР