125 ученици бяха наградени за отличното си представяне в пролетния

...
125 ученици бяха наградени за отличното си представяне в пролетния
Коментари Харесай

125 ученици с награди от Грамотни ли сме?

125 възпитаници бяха наградени за отличното си показване в пролетния стадий на тазгодишното съревнование " Грамотни ли сме? ". Първенците получиха от уредниците Община Пловдив и Центъра за личностна поддръжка - ОДК - Пловдив профилирана литература - „ 11 теста по БЕЛ за 7. клас “ - част ІІ (2018/19) “ и „ Матура без проблеми - 20 теста по обновения вид за държавен зрелостен изпит по БЕЛ “.

В самодейността се включиха общо 694 възпитаници - 406 седмокласници и 288 възпитаници от 11. и 12. клас. Те са от 33 общински, държавни и частни учебни заведения.

Целта на акцията е да се ревизира равнището на просветеност на участниците, обвързвана с компетентностите, които би трябвало да са придобили в образованието си по български език до съответния стадий. Тестовите разновидности за двете възрастови категории са съобразени с просветителната степен на учениците. Всеки от тестванията е създаден по моделите на изпитните разновидности за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват единствено въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните видове задания от отворен и затворен вид предизвикаха участниците да покажат до какво равнище са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма в актуалния български литературен език.

Учениците към този момент знаят какъв брой точки са получили. По традиция в. " Марица " разгласява тестванията и ключа към правилните отговори, с цел да има опция всеки да види с кои въпроси се е справил и какво е сбъркал. След като в предходното издание на приложение " Образование " бе поместен разновидността за седмокласниците, в този момент ви предлагаме теста за зрелостниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР