125 млн. лв. се отпуснаха за предоставяне на месечна финансова

...
125 млн. лв. се отпуснаха за предоставяне на месечна финансова
Коментари Харесай

Бисер Петков: Отпускат се 125 млн. лева за месечна помощ за хората с увреждания

125 млн. лева се отпуснаха за даване на месечна финансова поддръжка по Закона за хората с увреждания. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

Той заяви, че на днешното съвещание са признати две постановления, които касаят нарастване на бюджета на общественото министерство. С едното се утвърждава сума от 125 373 950 лева, която ще бъде за сметка на понижения трансфер от централния бюджет за бюджета на публичното обезпечаване и ще се употребява за погашение на месечната финансова поддръжка по Закона за хората с увреждания, съобщи Петков, като посочи, че с новия закон се дефинират и по-високи помощи.

Средствата се извършват по преходна наредба от Закона за хората с увреждания. Изменя се и друго разпореждане на Министерски съвет, като се удължава срокът на даване на услугите – персонален помощник, обществен помощник и домакински асистент до края на годината. Срокът им в този момент е до 31 август. По този метод се подсигурява и обезпечава продължение на даването на тези услуги. Конкретните услуги се употребяват от 12 000 души, съобщи общественият министър.

Разходите за това продължаващо даване на услугите е към 14 млн. в границите на бюджета за министерството за 2019 година, сподели още Бисер Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР