125,2 млн. лева се предвижда да бъдат насочени за саниране

...
125,2 млн. лева се предвижда да бъдат насочени за саниране
Коментари Харесай

125,2 млн. лв. за саниране на спортни и културни сгради |

125,2 млн. лв. се планува да бъдат ориентирани за саниране на спортни и културни здания по интегрираната стратегия за енергийна успеваемост. Те ще бъдат включени в нея като характерни обекти, заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова.

Обектите са обществени административни здания, които се планува да бъдат финансирани по програмата. Санирани ще бъдат и общинските и ведомствени здания на централната администрация.

Над 417,5 млн. лева е индикативният бюджет за повишение на енергийната успеваемост за обществените здания от общо 3 милиарда лева, планувани в стълба „ Зелена България “ на Националния проект. Над 292 млн. лева са за административни сгради на централната и локалната администрация.

Част от обществените здания ще бъдат финансирани по линия на избраните бюджети на секторните ведомства. Такива са обекти от здравната, просветителната и обществената инфраструктура.

При строителството ще се финансира внедряването на възобновими енергийни източници, в това число енергоспестяващи ограничения за постигане на енергиен клас А с оползотворяване на сила от възобновими източници, въвеждане на системи за енергиен мониторинг и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР