1234 © Анелия Николова 1234 1234 © Анелия Николова 1234

...
1234 © Анелия Николова 1234 1234 © Анелия Николова 1234
Коментари Харесай

Демонстрация на водородни автомобили пред НДК

1234 © Анелия Николова 1234 1234 © Анелия Николова 1234 Още по тематиката
Нова тактика за изчистване на колите и на въздуха, който дишаме

Транспортният бранш е съществена спънка за намаляването на нездравословните излъчвания в Европа
2 май 2018
Електричество от бъдещето

Управлението на електроразпределителните мрежи се автоматизира, в бранша навлизат и блокчейн технологиите
7 апр 2018 Задвижвани от водород коли бяха тествани в региона на НДК като част от събитията през оповестените Дни на водородните технологии в София. Инициативата е част от формалната стратегия на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и се организира с поддръжката на Българската академия на науките, Министерството на образованието и науката, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, евродепутата Петър Курумбашев, Столичната община и Асоциацията на европейската промишленост " Водород Европа ". На 28 май (понеделник) в НДК е планувана и Hydrogen Summit – среща на високо равнище по въпросите на водорода.

Фотограф: Анелия Николова На представянето всички искащи, притежаващи шофьорска брошура, имаха опция да карат серийните модели, които се оферират в редица страни - " Тойота Мирай " и " Хюндай " ix35 Fuel cell. Посетителите разгледаха зарядна станция за водород, както и два водородни автомобила, направени от студенти в Техническия университет в София и Русенския университет " Ангел Кънчев ". Чрез забавни и на практика опити учащи от просветителния център " Технократи " срещнаха деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновимите енергийни източници.

Надежден и еластичен запас

Водородните коли се задвижват от електричество, което се получава след реакция на водород от резервоара и О2 от въздуха в горивна клетка, като отпадният артикул е вода. Горивните кафези се считат за благонадежден и еластичен запас, който може да има най-различни приложения - от коли, мотоциклети, кораби, рейсове, сила за жилищни здания до металургични комбинати. Клетките могат да бъдат захранвани с водород, който се създава от 100% възобновими източници, като да вземем за пример вятърна или слънчева сила.

Тези технологии имат големи благоприятни условия за декарбонизиране на превоза, способстват за понижаване на излъчванията на парникови газове, разрешават да се увеличи делът на възобновимите енергийни източници и заради успеваемостта си доста понижават общото ползване на сила.

Дни на водорода ще се проведат и в Стара Загора (30 май) и Благоевград (31 май). Събитията са
във връзка 10-годишнината на Съвместно дружество " Горивни кафези и водород " – европейско публично-частно партньорство, което работи за ускореното нахлуване на технологиите за горивни кафези и водород на пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР