123 Заседанието на Националния съвет на СДС с искане на

...
123 Заседанието на Националния съвет на СДС с искане на
Коментари Харесай

Дебатът за бъдещето на СДС започна с охрана и сбиване, продължи без Лукарски

123
Заседанието на Националния съвет на Съюз на демократичните сили с искане на оставката на Божидар Лукарски (галерия)

© Георги Кожухаров 123 © Георги Кожухаров 123 © Георги Кожухаров Още по тематиката
Десницата - следващо пренареждане

Година след изборния неуспех от ДСБ и " Да, България " отново се чака обединяване, а Съюз на демократичните сили и ДБГ ще търсят конфигурации, в които да влязат след разпада на Реформаторския блок
30 мар 2018
Реформаторският блок се разпада

Движение " България на жителите " замрази участието си в десния съюз
11 мар 2018 Заседанието на Националния съвет на Съюз на демократичните сили, което през днешния ден трябваше да реши накъде да поеме организацията в подтекста на общото оживление вдясно, стартира с защита, продължи със сборичкване и крясъци " Оставка! ", с търсене на авансово написан сюжет за дискредитиране на настоящия водач на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски, а по-късно и с напускането на самия водач. Заседанието обаче продължи и след неговото овакантяване, защото съгласно опозицията към момента е налице кворум. След края на форума се чака и конференция за резултатите.

По традиция съвещанията на Народно събрание на Съюз на демократичните сили се организират в Дома на културата в " Красно село " в София. Още преди започването на форума в близост бе ситуирана защита, която била наета от самия Лукарски – по думите на зам.-председателя на обединението Съюз на демократичните сили Емил Кабаиванов. Оказа се, че защитата има задача да не позволява в залата делегати на опозиционни структури в Съюз на демократичните сили, с аргумента, че те не са си платили членския импорт и затова са се самоизключили и нямат право да участват. Част от техните делегати обаче са съумели да влязат и малко след 11 часа съвещанието бе прекъснато, с цел да бъдат извадени те на открито. Това стана причина за сборичкване, в хода на което стартира и търсене на сюжет на опозицията, написан на хартия, за това по какъв начин де се провокира спешна обстановка на събранието и да се изиска оставката на Лукарски.
Видео
След почивката Божидар Лукарски не се появи, само че съвещанието продължи и без него и част от поддръжниците му.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР