123 123 123 Още по темата Протести в Румъния срещу

...
123 123 123 Още по темата Протести в Румъния срещу
Коментари Харесай

Страх от протестна зараза

123 123 123 Още по тематиката
Протести в Румъния против корупцията и неприятния имидж на страната по света

Румънци дойдоха от чужбина, с цел да вземат участие в демонстрациите в родината си
11 авг 2018 Миналата седмица един от мотивите за иронично забавление в обществените мрежи беше информацията, че Агенцията за българите в чужбина е почнала да изпраща писма до емигрантите, с които ги кани да се върнат. " Тъжният факт е, че в чужбина живеят повече българи, в сравнение с у нас ", сподели в ефира на bTV ръководителят й Петър Харалампиев. Провеждала се анкета, от която да се види какво българите зад граница чакат у нас като изискване да се върнат.

Както е казано, внимавай какво си пожелаваш. Три дни по-късно международните медии се концентрираха върху огромните митинги в Букурещ, проведени от румънската диаспора против решенията на властта да промени правосъдните закони по този начин, че да не бъде търсена отговорност за корупцията по високите й етажи. Кадрите с полицейско принуждение, сълзотворен газ и водно оръдие против стачкуващите обиколиха света, а еврокомисарят по правораздаването прикани румънските ръководещи да преразгледат решенията си (вижте повече в този текст).

Това развиване захлупи тематиката за връщането на българските емигранти. Обслужващите властта медии и постоянни " анализатори " бяха мобилизирани да дават " верни " уточнения за събитията в Румъния - че е инспириран от Съединени американски щати, Брюксел и Сорос " майдан " или че е израз на десетилетен яд, който у нас е нямало причина да бъде насъбран, също така и парите, които работещите в чужбина българи изпращат (през последните години размерът им надвишава този на непознатите инвестиции), са с пренебрежимо значение.

Така PR акцията с опита за държавен флирт с емигрантите скоропостижно завърши. А медийната акция издаде, че страхът от антиправителствена болест от Румъния е доста по-голям от страха от чумата по глиганите. Няма потребност да се минава границата - корупцията и некомпетентността тук са задоволителни за разпад от вътрешната страна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР