123 123 123 Още по темата Магистрален мост се срути

...
123 123 123 Още по темата Магистрален мост се срути
Коментари Харесай

Срутване на мост край Генуа взе десетки жертви

123 123 123 Още по тематиката
Магистрален мост се срути край Генуа
14 авг 2018
Десетки са починали при сриване на мост в Италия (видео)
от Дневник,14 авг 2018 Магистрален мост се срути край италианския град Генуа след пороен дъжд. Според локалната незабавна помощ починалите са десетки души, а министърът по превоза Данило Тонинели разказа случая като " голяма покруса ".

Кадри от мястото на злополуката демонстрират срутена секция от моста, издигнат през 60-те години на предишния век. Зам.-министърът по превоза Едоардо Рикси показва, че жертвите са най-малко 22 души, само че броят им ще се усили. " Недопустимо е, че подобен значим мост не е издигнат по този начин, че да се избегне такова сриване. Централната секция е паднала ", разяснява Рикси пред SkyNews24.

" Огромна покруса "

Ръководителят на службата, отговаряща за спешна помощ, твърди, че починалите са десетки. Източник на Reuters от локалната полиция споделя, че най-малко 10 души са убити, а 20 транспортни средства са наранени от случая. Над 200 пожарникари са на мястото на нещастието, а италианските малките екрани демонстрират по какъв начин двама оживели са извадени отдолу под отломките. Влаковият превоз в Генуа е краткотрайно спрян.

Мостът Morandi минава над река, жп линии и постройки и секция от него се е срутила върху тях от към 50 м височина. Снимки от хеликоптер в обществените медии демонстрират коли и камиони блокирани от двете страни на пропадналата права, дълга близо 80 м. Очевидец разказва случая пред Sky Italia като " апокалиптична сцена " и споделя, че е имало осем или девет коли на моста сега на сриването.

Реконструкция на моста

Магистралата, минаваща по моста, е съществена връзка с италианската Ривиера и южното френско крайбрежие. През 2016 година е била осъществена реорганизация на моста. Според оператора на автомагистралата - компанията Atlantia, по време на сриването е протичала работа по заздравяването на основите, а оборудването е било непрекъснато инспектирано. След трагичната вест акциите на Atlantia поевтиняха с 4.6%, след което бяха спрени от търговия.

Премиерът Джузепе Конте ще отпътува за Генуа вечерта и ще остане там в сряда. От министерството на защитата показват, че армията е в подготвеност да изпрати запаси в помощ на избавителната интервенция. Министърът по превоза Данило Тонинели съобщи, че случаят демонстрира неприятното положение на италианската инфраструктура и неналичието на поддръжка. И добави, че " виновните ще би трябвало да платят ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР