12000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации

...
12000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации
Коментари Харесай

НАП с видео инструкции как да се попълват данъчни декларации

12000 души са подали авансово попълнените от Национална агенция за приходите данъчни заявления за приходите в последните 24 часа, оповестиха от приходната организация. Над 80% от всички формуляри са подадени в неизменен тип, като в останалите случаи са добавяни ръчно приходи от наем и употребени данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията досега е под 10 минути, като ползвателите споделят, че новата декларация е по-удобна за прилагане и подаването й изисква доста по-кратко време. 

Видео директива за прилагане на новата данъчна декларация може да се види в YouTube канала на Национална агенция за приходите на. 

Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или дипломиран електронен автограф (КЕП) имат достъп до авансово попълнена информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения,  граждански контракти и възнаграждения, дотации, изплатени на аграрни производители, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица.

Срокът за подаването на декларацията е 30 април 2020 година, като отстъпка от 5% от налога за довнасяне може да се употребява при обявление по електронен път и заплащане до края на март, напомнят от приходната организация. Условие за отстъпката и за използването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени обществени отговорности.  

От Национална агенция за приходите поучават клиентите си да заобикалят персонални визити в офисите поради обстановката, обвързвана с корона вируса,  като декларирането на приходите и внасянето на налога могат да бъдат осъществени напълно по електронен път без такса.

Допълнителна информация за декларирането на приходите за предходната година може да бъде получена на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена съгласно цените на съответния оператор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР