1200 от завършилите право в Юридическият факултет на Пловдивския университет

...
1200 от завършилите право в Юридическият факултет на Пловдивския университет
Коментари Харесай

25 години Юридически факултет в Пловдивския университет

1200 от приключилите право в Юридическият факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " са настоящи юристи, а още 100 са се осъществили като магистрати. Това са половината от юристите, които са се дипломирали за 25-те години от основаването на факултета. Годишнината означават с научна конференция.

Пловдив

Изабела Петкова е в четвърти курс " Право ". Залага на спомагателни квалификации като юридически британски и оптимизация, тъй като в нейната сфера конкуренцията е огромна.
Изабела Петкова – студент по право: " Има пренасищане. Усеща се. Факт е, че не всички съумяват да се осъществят, тъй като се търсят хора, които имат едно умеене повече от другите, нещо, с което се разграничават и считам, че за такива хора постоянно ще има, даже в правните среди. "
Приемът и тази година е напълнен. Борбата е за всяко оповестено място.
Проф. доктор Венцислав Стоянов – декан на Юридическия факултет: " За едно място се борят към трима индивида, което е добре за 9 юридически факултета в България. Факултетът стои добре на пазара на труда, по-голямата част са се осъществили и то като адвокати, а имаме и осъществили се като министри. " Иван Дерменджиев – секретар на пловдивската адвокатска гилдия: " Голяма част от сътрудниците в адвокатската гилдия са приключили пловдивския факултет, гордеят се с това и мисля, че основават едно положително име на факултета, работейки и демонстрирайки качествата, които са придобили. "
От образователното заведение се надяват, че промяната във висшето обучение няма да засегне задочната форма на образование, защото от нея се възползват огромна част то работещите в адвокатски фирми, които желаят да имат дееспособност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР