1200 кг риба от вида сребриста каракуда и платика задържаха

...
1200 кг риба от вида сребриста каракуда и платика задържаха
Коментари Харесай

Преди Никулден: Над тон риба конфискува полицията

1200 кг риба от типа " сребриста каракуда " и " платика " задържаха чиновници от бранш " Икономическа полиция " при МВР-Бургас със съдействието на чиновници от Районно управление-Айтос, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, цитират от Дарик.

Вчера към 9.45 ч. на входа на Айтос товарен автомобил " Мерцедес Спринтер ", в който пътували двама мъже от Бургас, на 46 и 52 години, е спрян за полицейска инспекция. В товарния отсег на автомобила в 50 пластмасови каси е намерено огромно количество риба, уловена съгласно обясненията на двамата мъже, в язовир " Цанко Церковски " край Карнобат.

Мъжете твърдели, че рибата е предопределена за разпространение в Русе за идния празник на Св. Никола - Никулден.

От осъществените инспекции е установено, че транспортираната риба е с непостоянен генезис и за нея няма съпроводителни документи, заради което навреме са осведомени чиновниците на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА)-Бургас и Областната дирекция за сигурност на храните (ОДБХ)-Бургас, които изпратили представители на място.

С оглед поверените им законови пълномощия чиновниците от двете институции направили съответни проверовъчни дейности, в хода на които са установени нарушавания на Закона за ветеринарно и здравно дело, както и на Закона за риболова и аквакултурите.

Установено е, че рибата е уловена в язовир " Мандра ", като 1 звук от нея е от типа " сребриста каракуда " (таранка) и 200 кг е от типа " платика ". Цялото количество риба е иззето и е предадено на Дирекция " Социален патронаж " към Община Бургас. За откритите административни нарушавания чиновниците от ОДБХ-Бургас изготвили два акта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР