120 страници е искането за екстрадиция на бизнесмена Васил БожковВасил

...
120 страници е искането за екстрадиция на бизнесмена Васил БожковВасил
Коментари Харесай

120 страници на арабски е искането за екстрадиция на Васил Божков

120 страници е настояването за екстрадиция на предприемача Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от.

То е преведено на арабски и до дни ще бъде изпратено на Министерството на правораздаването, което по дипломатически път ще го препрати в Обединените арабски емирства, заяви "24 часа ".

Превеждат на арабски документите, нужни за изгонването на Божков

Бизнесменът бе арестуван в ОАЕ пред десетина дни. Заедно с него бе задържан и главният акционер във ФК "Левски " Георги Попов.

Днес на търсения доближен на Божков Александър Тумпаров е наложена рекордна парична гаранция в размер на един милион и половина лв..

Откриха търсения Александър Тумпаров, наложена му е гаранция от 1,5 млн. лева

Припомняме, че Васил Божков е разследван и за организирането и ръководенето на незаконна група, обвързвана с убийства, изнасилвания и принуди. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинявания за началник на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице, за подбуждане на закононарушение по работа и още две действия.

На 20 декември предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на компании на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

През 2014 година "Националната
лотария " не заплати нито един лев налог, вследствие на "забравен текст " в закона, съгласно който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 година бе въведен налог 15% от оборота на сдруженията с лиценз за осъществяване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 година досега, "Националната лотария " не заплаща дължимия по закон налог - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е обвързване за различен тип хазартен лиценз.

Според изнесените обвинявания от страна на Цветомир Найденов, ДКХ години наред е работела под цялостното влияние на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария " както и в Еврофутбол, Евробет, и други Многократно са възпрепятствани голям брой оператори от издаване на
хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна процедура би трябвало да бъде веднъж вечно прекъсната и страната е належащо да се намеси уверено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР