120 от знатните представители на културния, бизнес и дипломатическия елит

...
120 от знатните представители на културния, бизнес и дипломатическия елит
Коментари Харесай

Включват над 70 изящни творби в търга на Арт вечерта на добродетелите на фондация `За нашите деца`

120 от знатните представители на културния, бизнес и дипломатическия хайлайф на страната ще могат да се снабдят с паметни творби на изкуството, подбрани за най-голямото събитие на фондация „ За нашите деца “ - Арт вечер на добродетелите, която ще се организира на 4 октомври.

На вниманието на гостите ще бъдат препоръчани повече от 70 изящни произведения на над 30 световноизвестни майстори на четката, оповестяват уредниците.

Сред шедьоврите са „ Пред манастира “ , нарисуван от великия Златю Бояджиев и „ Селянин от Симитли “ на огромния портретист Иван Мърквичка , чието име е записано със злати букви в историята на културната ни съкровищница от XIX и XX век.

Участниците в търга ще могат да наддават и за една от най-ранните произведения на българския живописец от чешки генезис Ярослав Вешин „ Пивница от 1884 година , отразяваща бита и душевността на селяните в тогавашната Австро-Унгарска империя, както и за картината „ Рибари “ на Тихомир Коджаманов , който боготвори Дунавския бряг и живота край него.

Своя персонална творба е дал и дипломатическият сътрудник на тазгодишното издание - посланичката на Република Индонезия в Република България Н.Пр. Сри Астари Расджид .

Озаглавената " Природа " картина носи бездънен прочувствен заряд както за нея, по този начин и за нас, тъй като тя е плод на нейното въображение, само че и на това на децата, които се забавляваха по време на Азиатския фестивал „ Цветовете на традициите “, който се организира през май т. година, пишат от фондацията.

" Освен с превъзходни творби на изкуството, които ще красят интериора в техния дом или офис, участниците на търга на Арт вечер на добродетелите 2018 ще си тръгнат от търга със знанието, че през днешния ден те са създали инвестиция в свободния младеж още от неговото раждане. Сдобивайки се с неповторими произведения, нашите посетители ще поддържат стотици деца и фамилии да не се разделят, само че и ще окрилят децата да разпознават хубостта и изяществото в света още от ранна детска възраст – умения, които ще останат с тях през целия им житейски път ", завършват от " За нашите деца ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР