120-килограмовият Митко Христов от Ново Паничарево е предизвикал жестокия екшън,

...
120-килограмовият Митко Христов от Ново Паничарево е предизвикал жестокия екшън,
Коментари Харесай

Първа СНИМКА на циганина, предизвикал жестокия екшън в Ново Паничарево

120-килограмовият Митко Христов от Ново Паничарево е провокирал жестокия екшън, при който бяха нападнати служители на реда, изпълняващи служебния си дълг, написа Флагман.

Свидетели споделиха нови детайлности по отношение на циничната офанзива против органите на реда в странджанското село. Основният провинен е нещо като необут на ромската махала в Ново Паничарево. Имал павилиони за бързо хранене в Приморско и Созопол.

Известен е като Цар на палачинките. Местните настояват, че разполагал с "много пари ", а от фотосите му в обществените мрежи може да си помислите, че е мафиотски необут от 90-те години.

Полицаите са посетили село Ново Паничарево по сигнал за всеобщо сборичкване. Опитали се да открият един от участниците в багра, който живеел в улица, намираща наоколо до ул. “Васил Левски “.

Както към този момент писахме на същата улица Митко Христов си паркирал колата в средата на улицата и запивал с други роми.Те нямали нищо общо с предходното сборичкване. На мястото имало към 20-ина роми, които били солидно почерпени.

Полицейският патрул спрял до тълпата и подал сигнал на групата, с цел да реалокират зарязания автомобил, който пречил на естественото придвижване по улицата. На процедура нямало от кое място другаде да мине кола.

Циганите обаче скочили като ужилени, а възпълничкият Митко Христов се разпенил и очевидно под въздействието на алкохол, решил да се направи на мъж.

„ Няма да преместя колата! Изчезвайте и повече не минавайте отсам, тъй като ще ви отрежа главите “,разкрещял се той, след което засилил към полицейския автомобил и затиснал предната пасажерска врата, а излизащият служител на реда от задната блъснал мощно в автомобила.

Според очевидци двамата полицейски чиновници са реагирали извънредно професионално и са пристъпили към задържането на агресора.

В този миг той се развикал нещо на цигански, евентуално апел за поддръжка и униформените се оказали заклещени от доста пияни и нападателни роми. Точно тогава те са бутани, блъскани, ритани в кокалчетата, заплашвани, че ще им „ отрежат главите “ и „ живи няма да излязат “.

За да не бъдат упрекнати в приложимост на мощ служителите на реда се отдръпнали, а ромите очевидно са помислили, че са спечелили борбата и селото им се трансформира в ромски анклав, където полицията повече няма да припари.

Нищо сходно! Само след няколко минути следва извънредно професионална интервенция на всички налични екипи в районно управление (на МВР) Приморско, както и бранш СПС към ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, която демонстрира на ромите, че би трябвало да съблюдават закона. Бързо са открити най-агресивните от тълпата, те са задържани и тикнати в ареста за 24 часа.

Малко по-късно ромите си наемат относително скъпи юристи от Бургас, които вършат всичко допустимо, с цел да ги спасят от тежка присъда. В резултат на това единият арестуван е изцяло оневинен – Ангел Русинов, а други трима от задържаните – братята Георги и Бойчо Симеонова, както и татко им Иван са наказани по Указа за битка с дребно безчинство (УДБХ).

Съдът и прокуратурата постоянно одобряват този прийом от наказателния кодекс за бързо привършване на обещано дело. Обикновено се ползва при извършители на публичния ред, които най-вече да наругаят някое служебно лице, а в тази ситуация има очевидно потъпкване на законоустановения ред в страната. Още повече, че Бойко и Георги са престъпно проявени.

Заради това решението по делото е необяснимо.

Предстои да се внесе обвиняването на Митко Христов– най-агресивният в групата, както и да се гледа делото му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР