120 години от създаването си отбелязва Националното ловно рибарско сдружение

...
120 години от създаването си отбелязва Националното ловно рибарско сдружение
Коментари Харесай

120 години Национално ловно рибарско сдружение

120 години от основаването си отбелязва Националното ловно рибарско съдружие в България. Това е една от най-дългогодишните природозащитни организации в Европа. От Пловдив и ревюто „ Природа, лов, лов на риба " започнаха и самодейностите за честванията, които имат за цел да покажат ролята на ловците в опазването и развиването на дивия свят.

Повече от век приемането в ловната организация е особена чест. Всички дружинки имат свои отличителни знаци - флагове, униформи, даже медали. Голяма част от тези знаци са подредени в специфична експозиция. И показват историята на ловното придвижване, само че но не и през очите на тези, които единствено стрелят по дивеча.
Инж.Васил Василев - ръководител на НЛРС-СЛРБ: В реалност при 120-130 хиляди ловци има и такива хора, само че нашата философия и нашата цел е ние да се разграничаваме от тези дейности и да демонстрираме приноса на всеки ловджия, който с труда си способства за природата.
Ловците от пазарджишкото село Дебращица всяка година пускат на независимост 80 фазана и 40 яребици. Пазят местообитанията им и поставят специфични грижи в най-тежките интервали от годината.
Георги Лалов - ловджия: Подхранваме доста интензивно през есенно зимния сезон, по два три тона царевица хвърляме през два три дни, с цел да има за яребиците и прасетата.
Ловът е доста повече от първосигнална пукотевица по всичко, което хвърля сянка - той е страст, връзка, другарство, естетика.

Жените от ловджийски клуб „ Аврора " също пазят престижа на индивида с пушка, който следва и публичните правила и естествените закони.

Зорница Николова: Ловът не е да отида и да напазарувам едно месо - това е спорт, занимание, адренелин, тръпка, а дали ловецът е жена, или мъж - това няма безусловно никакво значение.
Инж Васил Василев: Ние сме дребна част от българското общество, когато действително с труда си спомага за опазването на дивечовата популация.
След 120 години сдружението на въоръжените в спокойно време хора продължава да пази дивия свят. Да основава правила и да желае закони, които да подсигуряват и оцеляването на дивеча и опазването на естествената. Дори когато инвеститорските ползи в земеделието и в горското стопанство са народен приоритет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР