120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на

...
120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на
Коментари Харесай

Прокуратурата води 120 дела за нарушаване на карантината

120 каузи за нарушение на наложителната карантина против разпространяването на ковид е завела прокуратурата.

За последната седмица анализът на информацията, постъпила в 5-те апелативни региона на София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, демонстрира, че най-често нарушаванията се правят от българи, завърнали се от чужбина.

Сред нарушителите е жена от бургаския квартал „ Зорница “. Тя се прибрала от Италия и била сложена под карантина за 14 дни. Вместо да я съблюдава обаче, дружно с 2-те си деца дамата отишла на посетители на сестра си. После се оправдала, че двете „ не се били виждали от години “.

Друг извършител на карантината от Исперих пък е разгласен за общодържавно търсене. Мъжът неотдавна се върнал от Холандия. При неочаквана инспекция обаче се оказало, че той не е на адреса, на който е бил подложен под карантина. В телефонен диалог мъжът обяснил, че е в къща край Тетевен и има намерение отново да пътува за Холандия.

Според прокуратурата част от досъдебни производства за нарушение на ограниченията против COVID-19 са против водачи на тирове, които след завръщането си в България, не съблюдават карантината, а отново поемат зад граница.

Заведени са и досъдебни производства за погрешни повиквания или сигнали за помощ, акцидент или паника по време на изключителното състояние поради COVID-19. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР