120 българи се прибират от Кипър в родината си с

...
120 българи се прибират от Кипър в родината си с
Коментари Харесай

120 нашенци се прибират от Кипър с хуманитарен полет

120 българи се прибират от Кипър в родината си с филантропичен репатрационен полет довечера. Двете интернационалните летища на страната са затворени като мярка за битка против ковид.

С полет на българската самолетна компания „ България ер” по маршрута Ларнака-София острова ще изоставен 138 души, 18 от които са задгранични жители – от Румъния, Франция и Нидерландия.

Очаква се самолетът да кацне в Ларнака с към 38 пасажери. Те ще бъдат сложени под 14-дневна карантина, каквато е наредбата за всички влизащи на територията на Кипър, осведоми БНР.

Извънредният под наем полет, с който искащите наши сънародници могат да заминат за родината си, стана вероятен с помощта на извънредно интензивната работа на българското посолство в Никозия и консула ни Лила Георгиева с способените кипърски управляващи.

Заради настоящата възбрана за полети за реализирането му бе належащо особено позволение от кипърското Министерство на превоза.

За да противодейства на разпространяването на ковид, Кипър затвори двете си интернационалните летища в Ларнака и Пафос за всички цивилен полети на 21 март, след това мярката бе удължена до 18 април. Изключение се прави единствено за товарни полети, тръгване на пасажери от Кипър и за филантропични цели.

Кипър е под карантина, със строги ограничения за ограничение на придвижването на жителите до 30 април.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР