12-ти Международен фолклорен фестивал “Танци край Дунава” се открива тази

...
12-ти Международен фолклорен фестивал “Танци край Дунава” се открива тази
Коментари Харесай

Танци край Дунава събира над 120 участници

12-ти Международен фолклорен фестивал “Танци край Дунава” се открива довечера във Видин. Организатор на фестивала е читалище "Цвят 1870 ".
"Целта на фестивала е да запази и опази културното завещание на страните-участнички, да сътвори трайни интернационалните културни контакти, да обогати културния живот на нашия град и да подкрепи развиването на културния туризъм. През тези три дни видинчани ще се насладят на богатото фолклорно завещание и срещата сред гостуващите професионални фолклорни сформира от гр.Зайчар - Сърбия, гр.Дробета-Турну Северин - Румъния, както и на домакините - представителния фолклорен отбор „ Цвят” и Детски танцов състав при Народно читалище „ Цвят 1870”. Общият брой на участниците ще бъде над 120 професионални танцьори, артисти и инструменталисти ", съобщи секретарят на читалището Любомир Илиев.
Откриването на Фестивала е през днешния ден от 19.30 часа с публична гала и концертна стратегия, в която ще се включат всички участници на откритата сцена в Крайдунавския парк на Видин.
Фестивалът ще бъде закрит на 29 юни от 19.30 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР