12-та годишна конференция на списание Регал Retail in Detail ще

...
12-та годишна конференция на списание Регал Retail in Detail ще
Коментари Харесай

Експерти обсъждат бъдещето на търговията на дребно

12-та годишна конференция на списание " Регал " Retail in Detail ще е с фокус върху цифровите технологии, интернет, здравословия тренд

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Осем вериги са с продажби за над 100 млн. лева в България

При 1% растеж на пазара през 2016 година тридесетте най-големи вериги съумяват да реализират 11%
29 сеп 2017
Продавай.бг

В България онлайн търговията пораства доста бързо, само че от ниска база, като размества съвсем напълно модела на ритейла
4 авг 2017
Бъдещето на онлайн търговията

Електронните продажби са главен фокус в новия брой на " Регал "
31 мар 2017 Търговията на дребно в международен мащаб е в развой на непрекъсната смяна – технологиите навлизат все по-осезаемо в ритейла и към този момент са на всяка крачка: търговците имат информация за всичко, което търсим, харесваме, купуваме. Специалните предложения ни преследват от всички информационни устройства, с които боравим. Появяват се магазини, в които клиентите поддържат връзка единствено с машини и хората стават непотребни. А към този момент даже не е и належащо да се върви до обекта – задоволителни са телефон или компютър и след няколко часа поръчаното ще ни чака пред вратата. И това са единствено част от измененията, които се случват в ритейла. Новите технологии и опитът на потребителите усилват упованието към търговците – продуктът би трябвало да е първокласен, неповторим, с добавена стойност и на добра цена. Клиентите стават по-информирани, желаят да живеят природосъобразно и да се хранят здравословно. Пазаруването не е просто харчене на пари и пълнене на торби, а прекарване, подплатено с страсти и мемоари. Всичко това трансформира средата. Търговията е в цялостна промяна.

Тези тематики ще бъдат обсъждани на еднодневната конференция Retail in Detail на сп. Регал, част от " Икономедиа ", която ще се организира на 31 октомври в Sofia Event Center. Събитието се концентрира върху новите трендове и наблюдава каква част от тях към този момент са достигнали българския пазар. Макар обичайно търговията в България да догонва тази в развитите пазари, и тук има промени, които въздействат на цялата бизнес среда. Онлайн търговията в България завзема все по-голям дял и към този момент се появяват първите сполучливи опити за продажба даже и на бързооборотни артикули през интернет. В търсене на здравословен метод на живот потребителите подтикват появяването на от ден на ден профилирани магазини за чиста храна. Това са единствено някои от измененията, които слагат на тестване обичайния бизнес и отварят вратата за нови модели.

Международни и български специалисти ще разискват както огромната картина, по този начин и някои характерни тематики, свързани с смяната на търговията на дребно. С помощта на Nielsen и техните наблюдения в световен аспект ще бъдат осветлени общите трендове в извършването на покупки с акцент върху прочувственото държание на потребителите. " Голямата промяна " ще изясни и Грегор Лапас – шеф " Стратегии и интервенции " в PwC Полша. Представители на тримата огромни – Kaufland, Lidl и Billa, ще дискутират за това кои са главните провокации пред модерната търговия в България. Какви нови способи за разплащане, за постигане до потребителите и за проучване на техните настройки са други тематики в конференцията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР