12 сигнала за щети от кафява мечка е проверила Групата

...
12 сигнала за щети от кафява мечка е проверила Групата
Коментари Харесай

Девет мечи нападения за 5 дни в Смолянско

12 сигнала за вреди от кафява мечка е проверила Групата за бързо реагиране при Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян през месец април, оповестиха от екоинспекцията.
След покачването на температурите през последните дни - в интервала от 25 до 30 април, са регистрирани 9 набези на мечки върху селскостопанско имущество.
При направените инспекции са открити вреди върху два пчелина в землищата на село Леска (община Мадан) и село Страшимир (община Златоград), както и върху 17 селскостопански животни в землищата на селата Сливка и Глогино (община Баните) и селата Славейно, Левочево и Полковник Серафимово (община Смолян). При огледите е установено, че вредите са нанесени от кафява мечка.
Поради зачестилите набези на мечки върху селскостопанско имущество от екоинспекцията насочиха апел към стопаните да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини.
Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е в солидни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.
От началото на годината досега на територията на инспекцията са регистрирани общо 19 вреди от кафява мечка. За всички потвърдени вреди са направени оферти за обезщетение на притежателите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР