12 са анулираните работи на тазгодишната матура по български език

...
12 са анулираните работи на тазгодишната матура по български език
Коментари Харесай

9 хванати да преписват на матурата по Вапцаров

12 са анулираните работи на тазгодишната матура по български език и литература. 9 от тях са хванати в опит да преписват, до момента в който у останалите 3-ма е открито второ мобилно устройство.

По двама от тях са от Благоевград, Кърджали, Пазарджик, София, Смолян, по един от Кюстендил и Монтана.

4052-ма зрелостници не са се явили и ще би трябвало да оставят дипломирането си за септемврийската сесия. До самия изпит бяха позволени 55 190, като 51 138 са положили матурата.

Зрелостниците разсъждаваха по тематиката за „ Човекът и вярата “ по Вапцаровото стихотворението „ Вяра “. То е част от единствената му стихосбирка „ Моторни песни “ и е едно от последните изучавани творби в 12-и клас. По-голяма част от явилите се останаха удовлетворени от генерирания вид, като обявиха, че са се готвили за по-труден тест, а тематиката провокирала у тях двете крайности - „ към минута стоях в самодоволство “ и „ бях шокирана “, написа "Монитор ".

„ Това е стихотворение, което съм учил, и е доста близо до мен. Имах възприятието, че ориста ми просто ме обича “, показа Спартак, който се яви в СМГ. Момиче, явило се в същата гимназия, показа, че се е почувствало в другата прекаленост.

„ Аз малко бях шокирана, само че след това се успокоих. Надявах се на Ботев, Вазов, Димчо “, изясни то. „ Вкарах и няколко шегички тъй като започнах в един миг доста да показвам своето мнение. Пред мен стоеше едно доста красиво момиче и го вкарах в разбора. След това, с цел да обясня още за вярата, дадох образец с мен – първоначално бях доста нервозен, само че извадих кръстчето, целунах го, прекръстих се три пъти и внезапно ми пристигна музата “, изясни той за есето, което беше написал.

Отговорите ще бъдат оповестени до 13 юни, като матурите още веднъж ще се ревизират в изпитни центрове.

„ Миналата година бяха прегледани бързо и качествено резултатите. В София има два, а всеки район дефинира къде ще са изпитните центрове. Тестовете се ревизират в електронен вид, не ги чете проверяващ, не е на хартия. Преди това изпитна комисия би трябвало да ги сканира “, изясни зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР